Spring til hovedindhold

D-vitamin på spray

Forfatter: Kirsten birk

Fotograf: Colourbox

Nyhed fra Sundhedstyrelsen den 9/11 2017

D-vitaminer på spray og kontrol med kosttilskudsvirksomheder

Sundhedsstyrelsen har i den seneste tid fået mange henvendelser om D-vitaminer på spray. Sundhedsplejerskerne må ikke anbefale disse til forældrene, da dispenseringsmåden ikke garanterer, at barnet får de D-vitaminer det skal have dagligt for at forebygge rachitis. Sundhedsplejerskerne skal anbefale almindelige D-vitamindråber.

Sundhedsstyrelsen kan desuden oplyse, at Fødevarestyrelsen fra 1. januar 2017 har skærpet kontrollen med kosttilskudsvirksomheder, der producerer eller forhandler produkter, som myndighederne anbefaler til spædbørn. Der er i foråret 2017 gennemført en kontrolkampagne, der har vist, at disse produkter indeholder det, de skal. Den tryghed, som den øgede sikkerhed ved produkterne bør give, skal understøtte de officielle anbefalinger, og sundhedsplejerskerne kan med fordel formidle dette til forældre, som er usikre på sikkerheden af D-vitaminprodukter efter forgiftningssagen i sommeren 2016.

Venlig hilsen

Annette Poulsen

Sundhedsplejerske, MSP, IBCLC

T (dir.) +45 72 22 75 97

anp@sst.dk

Sundhedsstyrelsen

Forebyggelse

Islands Brygge 67

2300 København S

T +45 72 22 74 00

sst@sst.dk