Spring til hovedindhold

Få den nyeste viden om astma og allergi fra Astma-Allergi Danmark

Forfatter: BETINA HJORTH, RÅDGIVNINGSCHEF, ASTMA-ALLERGI DANMARK (TEKST)

Tilbud til sundhedsplejersker

For dig som sundhedsplejerske tilbyder vi et netværk for sundhedsplejersker, der arbejder med astma og allergi. I netværket kan du følge med i den nyeste viden på området, hente inspiration til arbejdet i familierne og udveksle erfaringer med sundhedsplejersker fra hele landet.

Netværket blev opstartet i 2014 med støtte fra Sundhedsministeriet og har indtil videre haft stor succes med at sætte fokus på relevante problemstillinger som for eksempel de nyeste europæiske guidelines om forebyggelse af allergi, Sundhedsstyrelsens arbejde med ”Ernæring til spædbørn og småbørn – en håndbog for sundhedspersonale”, hverdagen på en børneafdeling med højt specialiseret funktion i allergi, refluks/gylp relateret til mælkeallergi og om hudsygdomme hos børn fra 0 til 18 år – Fra hormonknopper til acne. Formålet er, at netværket også fremover skal bidrage til at understøtte og forstærke det forbyggende arbejde med fokus på astma og allergi, der allerede foregår i landets kommuner.

Er du en del af netværket, kan du også blive en del af et lukket diskussionsforum på Facebook, hvor du som sundhedsplejerske har mulighed for at spørge ind til problemstillinger, udveksle erfaringer eller spørge sundhedsplejersker fra andre kommuner til råds om emner, der vedrører astma, eksem og allergi.

Gruppen hedder ”Astma-Allergi Danmarks Netværk for sundhedsplejersker” og er kun for medlemmer af netværket. Du kan derfor kun finde gruppen, hvis du er medlem.

Vil du med i netværksgruppen?

I 2017 er der planlagt møde den 24. april i Aarhus og 17. maj i København med emnet: Fødevareallergi og det der ligner (FVA, FPIES, GERD mm). Her sættes
der fokus på, hvornår børnene skal på diæt, hvem der stiller diagnosen, og hvordan du som sundhedsplejerske kan bidrage til børnenes trivsel. Endeligt ser vi også på emnet: Relevant sociallovgivning i familier med børn med kroniske sygdom.

Vil du gerne være en del af netværket, kan du skrive til rådgivningschef Betina Hjorth på bh@astma-allergi.dk. Skriv også gerne, hvis du vil deltage i Facebook-gruppen, så får du en invitation, som du blot skal bekræfte. Husk at sende den mailadresse, der er knyttet op på din Facebookprofil.

Du kan også tilmelde dig vores nyheds-
brev for sundhedsplejersker, hvor du kan holde dig opdateret med kommende netværksmøder og læse om aktuelle problemstillinger som pollensæson, skolestart, indeklima, eksemsmøring og andre emner med relevans for de familier, der har børn med allergi, høfeber, astma og eksem samt familier, der ønsker information om forebyggelse og sundhedsfremme på området. Send blot en mail til
bh@astma-allergi.dk, hvis du gerne vil på mailinglisten.

Læs mere om netværket på:
www.astma-allergi.dk/sundhedsplejersker

Tilbud til forældre

Som modtager af vores medlemsblad AstmaAllergi eller vores elektroniske nyhedsbrev får du altid informationer om vores kurser.

Fx tilbyder vi familieweekender for familier, der har børn under 18 år med astma, allergi, høfeber eller eksem. Her får familierne både foredrag, undervisning, rådgivning og masser af muligheder for at udveksle erfaringer med andre familier.

Vi tilbyder også eksemskoler for alle – børn, unge, voksne, forældre – der vil vide mere om børneeksem. På et tre timers aftenarrangement får du svar på, hvornår og hvordan viser det sig, at et barn har børneeksem. Vi sætter også fokus på, hvordan eksem kan behandles, og hvad man kan gøre for at forebygge forværring. Emner såsom arvelighed, miljø, hudpleje, allergiøkonomi samt de nyeste forskningsresultater og behandlingsprincipper bliver også drøftet.

 

Du kan læse mere om vores kurser på: www.astma-allergi.dk/kurser.

Rådgivning, hjemmesider og apps for alle

På alle hverdage sidder fagmedarbejdere parat til at svare på spørgsmål om astma, allergi, høfeber og eksem. Telefonrådgivningen er for alle, både fagpersoner og de berørte af sygdommene. Du kan ringe til os mandag til fredag kl. 9-12 og onsdag kl. 16-18 på telefon 43 43 42 99.

Du kan også finde information om allergi, høfeber, astma og eksem på vores hjemmeside www.astma-allergi.dk, hvor du også kan læse mere om blandt andet indeklima, sociallovgivningen og tips til hverdagen.

Desuden kan du på www.allergiforebyggelse.dk finde al den nødvendige information om forebyggelse af allergi. Siden er ’todelt’, så der både er en del for familierne og en del for fagpersoner.

Vi ved, at mange har brug for konkrete værktøjer i hverdagen. Derfor har vi udviklet en række apps, der understøtter vores og jeres arbejde – se boks på side 48.

Kontakt os gerne!

Som sundhedsplejerske er du altid velkommen til at kontakte vores telefonrådgivning eller henvise familier til os. Har du ideer til emner, som det vil være godt at få vendt i nyhedsbrev eller på et netværksmøde, så tøv ikke med at kontakte os.