På Mindhelper.dk kan unge få viden og råd om alt fra kærestesorg og ensomhed til angst og depression. Mere end 1,3 millioner besøgende har benyttet den mulighed det seneste år. En af dem er Matthias på 18 år, der siger:
“Jeg har lige fundet jeres side, og jeg må bare sige, at det er en, jeg har manglet i lang tid. Virkelig nyttig viden.”
Et vigtigt mål med Mindhelper.dk er at hjælpe unge tidligt, inden problemer vokser dem over hovedet. Siden rummer derfor over 250 artikler, videoer og interviews fordelt på temaer om eksempelvis ‘Identitet’, ‘Angst og stress’ og ‘Skole og uddannelse.’
Unge kan også skrive ind til Mindhelpers brevkasse og få personlige råd. 2000 unge har allerede gjort det. Psykolog, Linn Søndergaard Lindegaard, der er koordinator for brevkassen siger:
“Unge skriver til os om stort og småt. Det kan f.eks. være Mathilde på 13 år, der føler sig udenfor i klassen. Freja på 15 år, der skændes med sine forældre. Eller Mikkel på 19 år, der har begyndende tegn på depression efter en svær gymnasiestart. Det er så meningsfuldt, at vi på den måde kan hjælpe unge over hele landet med viden og råd.”
Over 300.000 danskere kæmper med angst, og særligt unge er hårdt ramt. For at hjælpe dem har Mindhelper-teamet lanceret et gratis online-forløb om angst. I forløbet får deltagerne:
Alt sammen formidlet enkelt og levende i korte videoer.
Selvom online-forløbet kun har været i luften i seks måneder, er der allerede kommet masser af positive tilbagemeldinger på det. F.eks. fra en ung, der siger:
“Den måde, værten i videoerne siger tingene på, er virkelig dejlig. Det giver mig mod på rent faktisk at gøre noget ved den her undgåelsesadfærd.”
Og fra en ungevejleder, der skriver:
“Vi er vanvittigt udfordret af lange ventelister, så denne side kommer som en kæmpe hjælp. Jeg kan allerede nu mærke, at jeg kommer til at anbefale den flere gange om dagen.”
Unge kan enten følge online-forløbet på egen hånd eller sammen med en forælder eller en fagperson. Du finder online-forløbet på Mindhelper-skolen.dk
Mange unge har selvfølgelig brug for mere hjælp, end Mindhelper.dk kan tilbyde online. Teamet har derfor lavet en enkel vejviser til at finde hjælpetilbud i de 98 kommuner.
Vejviseren indeholder både kommunale tilbud, men også frivillige hjælpetilbud som Headspace og Cyberhus. Herudover får unge tips til, hvordan de kan få hjælp helt tæt på dem. F.eks. på deres skole eller uddannelsessted.
Projektleder på Mindhelper, Jakob Mejlholm, siger:
“En af vores fornemste opgaver er at fortælle unge, at det er helt ok at bede om hjælp og gøre det nemt for dem at finde gode hjælpetilbud.
Jeg er derfor super stolt over, at vi det seneste år har sendt mere end 16.000 besøgende videre fra Mindhelper.dk til andre hjælpetilbud.”
Mindhelper-teamet laver også undervisningsmaterialer, der gør det nemt for lærere at sætte mental sundhed på skoleskemaet.
Teamet har f.eks. lavet et 5-lektioners undervisningsforløb om taknemmelighed.
Baggrunden er enkel. Forskning viser, at taknemmelighed er et af de karaktertræk, der har allerstørst betydning for vores mentale sundhed. Undervisningsmaterialet kommer bl.a. med:
Materialet er lavet til undervisning i 7.-10. klasse, men det kan sagtens tilpasses både yngre og ældre elever.
Du finder det hele på Taknemli.dk, hvor du også kan downloade e-bogen: ‘Taknemli’ – en lille bog om glæde.’
I nyhedsbrevet får du løbende tips og inspiration til, hvordan du kan bruge Mindhelper.dk.
Du får også tilbud om at bestille en gratis pakke med trykte Mindhelper-materialer, som du kan dele ud til unge.
Du tilmelder dig nyhedsbrevet på mindhelper.dk/nyhedsbrev/