Spring til hovedindhold

Omskæring af drenge bør kun ske efter den unge er myndig

Forfatter: kirsten Birk

Omskæring af drenge uden medicinsk indikation er etisk uacceptabelt, når indgrebet foretages uden informeret samtykke fra den unge, og et sådan samtykke kan reelt først  gives, når den unge er myndig, mener Dansk Sygeplejeråd.

Dermed står de største sundhedsfaggrupper i landet skulder ved skulder i spørgsmålet om drengeomskæringsproblemet. Danmarks læger og lægestuderende, sygeplejersker, sundhedsplejersker, jordemødre og kliniske sexologer anbefaler et stop  for omskæring af raske drenge. Det samme gør Børnerådet, Børns Vilkår og Red Barnet, de nordiske landes børneombudsmænd og græsrødderne i Sex og Samfund International og Intact Denmark – Forening mod omskæring af børn. Samt ej at forglemme: 87% af befolkningen

Omskæring af drenge børn kun ske……