Spring til hovedindhold

Læs her om HPV dialogmøder med SST og Ny HPV-Vaccine

Forfatter: SST

Fotograf: SST

Sundhedsstyrelsen tilbyder HPV-dialogmøder rundt om i hele landet

Region Syddanmark: torsdag d. 12. oktober på Sygehus Lillebælt, Vejle

Region Midtjylland: fredag d 13. oktober på Aarhus Universitetshospital, Skejby

Region Hovedstaden: torsdag d. 23. november på Rigshospitalet

Region Nordjylland: fredag d. 24. november på Aalborg Universitetshospital

Region Sjælland: tirsdag d. 28. november på Næstved Sygehus

Inspirationskatalog vedr. livmoderhalskræft og HPV-vaccination_kommunale.._

Ny HPV-vaccine i børnevaccinations­programmet

Som en del af det danske børnevaccinationsprogram vil 12-årige piger nu blive tilbudt en HPV-vaccine, der dækker flere HPV-typer.

Statens Serum Institut har netop afsluttet et udbud om en ny vaccine, og vinderen blev en såkaldt ni-valent type, der beskytter mod 90 % af de typer af HPV, der giver livmoderhalskræft. Vaccinen bliver markedsført under navnet Gardasil 9.

Den nye HPV-vaccine kommer på et tidspunkt, hvor alt tyder på, at den nedadgående vaccinationskurve er knækket, og at flere piger nu bliver HPV-vaccineret.

”Vi er enormt glade for, at så mange forældre har taget stilling og valgt at vaccinere deres døtre mod livmoderhalskræft. De HPV-vacciner, vi har haft i programmet hidtil, har været effektive og sikre, og vi er selvfølgelig glade for, at det fremover er muligt at blive endnu bedre beskyttet mod HPV,” siger Bolette Søborg, der er overlæge i Sundhedsstyrelsen.

Vaccinen bliver tilgængelig som en del af vaccinationsprogrammet i løbet af efteråret 2017. Ud over livmoderhalskræft og enkelte andre kræftformer beskytter den mod kønsvorter.

Vaccinen blev valgt på baggrund af et rutinemæssigt udbud, som Statens Serum Institut gennemfører med jævne mellemrum. Læs mere om det på stophpv.dk: Hvorfor skifter man sommetider vaccine?