Spring til hovedindhold

Fik du det ikke læst sidst? – så er chancen her igen “Ny informationsindsats om HPV”

Forfatter: Rune Horby

Til skolens hjemmeside /nyhedsbrevet eller forældreintra

Antallet af piger, som bliver vaccineret mod HPV, er stigende, men der er fortsat et stykke op til den vaccinationsrate, der var for nogle år siden. Mange er simpelthen i tvivl. Og med introduktionen af HPV-vaccination til drenge i børnevaccinationsprogrammet fra 1. juli 2019 vil endnu flere spørgsmål melde sig hos forældre og børn. Og der er meget lidt information til rådighed for især drengenes forældre.

MSD, som producerer den HPV-vaccine, der benyttes i det danske børnevaccinationsprogram, har derfor valgt at udarbejde noget materiale, som sundhedsplejerskerne kan anvende i deres dialog med børn og forældre. Materialet består i første omgang af en pjece, en plakat og en digital informationsside www.voresvalg.dk.

Pjecen og plakaten forholder sig til nogle af de spørgsmål, som forældre ofte har omkring HPV. På www.voresvalg.dk kan man hente information om HPV-sygdom, som kan ramme både mænd og kvinder, og finde en række videoer med forældre og unge, som deler deres overvejelser omkring HPV.

Man kan gratis rekvirere pjecen og plakaten hos MSD ved at kontakte Tea Egeskov Thomsen, tea.egeskov.thomsen@merck.com, tlfnr: 29742292.

Plaket til skoler og venteværelser

HPV folder til skoleklasser