Spring til hovedindhold

Røgfri Fremtid

Forfatter: Kirsten Birk

Hjemmeside om snus, der kan bruges i undervisningen samt nogle gode faktaark.
For godt et år siden lancerede Røgfri Fremtid i samarbejde med WHO Europe en analyse af dansk tobaksforebyggelse og fem centrale anbefalinger til, hvordan Danmark kan komme nærmere målet om en Røgfri Fremtid.

Kære partner i Røgfri Fremtid (Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker er partner)

Vi glæder os over, at vi nu er 140 partnere i Røgfri Fremtid. Med så mange stærke stemmer er der fortsat godt gang i tobaksdebatten og samtidig mange aktiviteter, der støtter op om en røgfri fremtid.

 

Faktaark med argumenter om de fem centrale anbefalinger til en røgfri fremtid
I forlængelse af WHO rapporten har vi udarbejdet fem faktaark, der giver baggrundsviden og argumenter om de centrale anbefalinger. Faktaarkene kan bruges som baggrundsviden og i dialog med andre aktører.
Faktaarkene omhandler:


Ser du godt ud, når du snuser?

Den nye kampagneside, Snusfornuft.dk, skal oplyse unge om konsekvenser ved snus, komme myter til livs og give gode råd til, hvordan man kan stoppe, eller hvor man kan få hjælp til det. Besøg siden her og bestil kampagneplakaterne her.

Nyt katalog om røgfri skoletid i grundskolen

Der er ny inspiration og viden at hente i kataloget “Røgfri skoletid i grundskolen”, hvor skoler deler erfaringer og anbefalinger om røgfri skoletid. Skoleledere, der har indført røgfri skoletid, giver inspiration til både planlægning, forberedelse og håndhævelse. Kataloget findes online her og kan rekvireres i trykt form ved at skrive til vores student Sofie på Sora@cancer.dk

 

Det sker hos partnere i Røgfri Fremtid

DGI opfordrer foreninger til at blive røgfri

Foreninger bliver opfordret til at tage en dialog om veje til at adskille idræt og rygning i foreningslivet. Der er oprettet en hjemmeside, klik her, med forslag til røgfri politik i foreninger, guide til bestyrelser og gode fif. Det er en langsigtet indsats, hvor idrætsforeninger også bliver opfordret til at kontakte lokalforeninger i Kræftens Bekæmpelse, hvis der er brug for faglige oplæg eller lokalt samarbejde.

Hjerteforeningen tilbyder gratis værktøjskasse til implementering af røgfri arbejdstid

Hjerteforeningen har i et par år understøttet kommunale arbejdspladser, der ønsker at indføre røgfri arbejdstid. Ud fra disse erfaringer samt med konkret støtte af otte private virksomheder har Hjerteforeningen nu udviklet den første version af en værktøjskasse målrettet private virksomheder og offentlige arbejdspladser. Værkstøjskassen skal give virksomheder og arbejdspladser støtte og hjælp til gode måder at indføre stramninger af regler for rygning frem mod visionen om en helt røgfri arbejdstid. Find værktøjskassen her og læs mere om røgfri arbejdstid her.

JA TAK til et Røgfrit Esbjerg

Esbjerg Kommune vil have flere unge, som siger ja til et røgfrit liv. Derfor lancerede kommunen i januar deres nye kampagne, JA TAK #roegfritesbjerg, som via samarbejder med skoler og ungdomsuddannelser og de unges egen medvirken på sociale medier som f.eks. Facebook og Instagram skal gøre det unormalt at ryge og forebygge, at unge tænder den første cigaret. Esbjerg Kommune var ude hos ca. 3500 børn og unge mennesker, da kampagnen blev skudt fra start. Læs mere om Esbjergs kampagne her.

Har I et arrangement i kalenderen eller en indsats, der kan inspirere til arbejdet for en røgfri fremtid, deler vi det gerne i den kommende nyhedsmail.

 

Husk at I altid er meget velkomne til at kontakte os for rådgivning og sparring om stort og småt.

 

De bedste hilsner fra

Røgfri Fremtid