Spring til hovedindhold

Samfundsvidenskabelig Sundhedsforskning: EPDS – Gør vi det ens ?

Forfatter: Kirsten Birk

Fotograf: Kirsten Birk

Hvis kvinden scorer 11, har hun sandsynligvis fødselsdepression

Omkring hver 10. nybagte mor rammes i løbet af barnets første leveår af fødselsdepression, og landet over screener sundhedsplejersker for tegn på depressioner med den internationalt anerkendte EPDS-skala. Men metoden bliver brugt vidt forskelligt rundt om i landet. I nogle kommuner bliver kvinder, som blot scorer 9 på skalaen, tilbudt udredning og støtte, mens hun i andre kommuner skal være så dårlig, at hun scorer 10, 12 eller 14. Nu har forskere fra Københavns Universitets Center for Tidlig Indsats og familieforskning sikret, at metoden kan blive brugt på samme måde i hele landet.

Se mere her