Spring til hovedindhold

I Grønland som “turist” sundhedsplejerske

Forfatter: Kirsten Birk

Fotograf: Kirsten Birk

Bare en lille hilsen fra Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker’s web. redaktør, som pt. befinder sig i Aasiaat Grønland.

Efter kun 5 uger vil jeg sige, at det er en fantastisk oplevelse – og hvis jeg må have lov, at være helt subjektiv og kun fokuserer på det positive  🙂 – så kan vi lære meget af Grønlænderne !

Vi lever med naturen på godt og ondt måske kan vi flyve – måske ikke, det samme gælder når havisen er væk – uvejr kan også forhindre os i at sejle og ja så er det sådan det er, så blev bygdeturen aflyst for denne dag. Hvis “Madkassen” det store skib fra Ålborg kan komme i havn, ja så er der frisk frugt og grønsager, men måske må vi nøjes med det langtidsholdbare på frost eller det på dåse….. Livet er i et helt andet tempo end i Danmark

Der spises rigtig meget fisk og skaldyr mindst 2 -3 gange om ugen……

Grønlænder er som deres huse, meget farverige. De lever i nuet og de har et dejligt humør og griner meget.

Hvis vi kigger på dette nyhedsbrevs øvrige nyheder – ja så kan Grønlænder igen trække  et langt positivt strå – Der er en vaccinations procent her i Aasiaat på 99.9 %  –  Børn lever fint op til WHO’s ‘s anbefaling om kun 1 times tv eller computer  – der spilles nemlig rundbold, fodbold, hoppes i sjip, på de frosne søer og i fjelet  kælkes og køres der hundeslæde. De leger i sneen selv om det er – 10-12 græder.

Mit indtryk er, at amme procenten er høj og de ammer i længere tid end i Danmark

Subjektiv og positivt – ja – men det kan man også leve højt på !