Spring til hovedindhold

Kender du til børn eller unge, der har brug for hjælp lige nu?

Forfatter: Børns vilkår

Fotograf: Børns vilkår

Børns Vilkår har i deres seneste nyhedsbrev gjort opmærksom på mange tiltag som skal gøre udsatte børn og unge opmærksomme på muligheden for at få en bisidder gennem Børns Vilkår.  Bisiddere kan bl.a. hjælpe med kommunesager her i corona-tiden, hvor meget af Danmark stadig er lukket ned.

Se kampagnen målrettet børn og unge her

 

BørneTelefonen er stadig åben

Selvom Danmark er lukket ned, er BørneTelefonen stadig åben. BørneTelefonen er særlig vigtig i disse dage, hvor mange bekymrede børn og unge henvender sig med spørgsmål om coronavirus.

Når jeg er sammen med mine venner joker vi meget om coronavirussen, men i virkeligheden er jeg meget bange for den sygdom.” – fortæller en 12-årig dreng til BørneTelefonen.

Får børn ikke sat tingene i perspektiv, og får de ikke stillet spørgsmål og talt om den frygt, der er plantet i dem, kan de ende med at gå rundt med nogle uhyggelige fantasier.

På BørneTelefonen har vi lavet en vejledning til, hvordan vores rådgivere skal agere, når børn henvender sig og er urolige for coronavirus. Med afsæt i denne har vi lavet nogle anbefalinger til, hvordan du taler med børn om coronavirus.

 

Gode råd: Sådan taler du med børn om coronavirus