Spring til hovedindhold

Jeg hører stemmer – hvad skal jeg gøre? Sådan hjælper du børnene i en familie med psykisk sygdom 

Forfatter: Psykiartrifonden

Nyt fra Psykiatrifonden

Spørg ind – sådan hjælper du børnene

En dårlig morgen hjemme hos 13-årige Anna ender hurtigt med ”dumme kælling”, ”fuck dig” og ”jeg hader dig”. En opvækst som Annas med en mor, der har en personlighedsforstyrrelse, kan være svær og uforudsigelig, og risikoen for selv at få det svært psykisk er høj. Det ved Annas lærer Kenni. Læs meget mere om, hvordan han hjælper Anna og hvad du selv kan gøre, i vores store tema om at vokse op med en mor eller far med psykisk sygdom.

Spørg ind – sådan hjælper du børnene

Ung pårørende? Mød andre i ny gruppe

“Det har gjort det lidt normalt at snakke om noget svært”, siger en ung kvinde i en af Psykiatrifondens ungegrupper, Har du eller kender du nogen, der har en far eller mor med psykisk sygdom? Vi tilbyder gratis ungegrupper – både online og med fysisk fremmøde – til unge pårørende mellem 15 og 25 år. I grupperne kan unge dele erfaringer med andre unge i samme situation – og få inspiration til at håndtere svære situationer.

Nye grupper for unge pårørende

 

Til rådgivningen: Jeg hører stemmer – hvad skal jeg gøre?

En ung kvinde skrev til Psykiatrifondens rådgivning, at hun er begyndt at høre stemmer. Det sker ofte lige inden, hun skal sove, og det skræmmer hende. Men hun tør ikke fortælle nogen om det. Læs, hvad vores rådgiver foreslår, at hun gør.

Til rådgivningen: Jeg hører stemmer

 

Læs mere fra Psykiatrifonden