Spring til hovedindhold

Kære partner i Røgfri Fremtid

Forfatter: Røgfri Fremtid

Fotograf: Røgfri Fremtid

Baggrund for kampagnen

Danmark har fået en ærgerlig førsteplads. Vi har verdens yngste rygestart med et gennemsnit på kun 16,4 år. Sådan er det på trods af, at 9 ud af 10 danskere ønsker en røgfri fremtid for vores børn og børnebørn.

 

Hvem har den meget tvivlsomme ære af den her førsteplads? Er det de unge? Forældrene? Eller butikkerne, tobaksindustrien, reklamebureauerne, underholdningsindustrien og politikerne? Og hvordan kommer vi af med den igen? De spørgsmål er omdrejningspunktet for årets mediekampagne.

 

Del kampagnefilmen den 25. november og i dagene efter

Kampagnefilmen vil fra den 25. november være tilgængelig på Røgfri Fremtids Facebook. Del gerne filmen, så vi sammen skaber opmærksomhed om denne ærgerlige førsteplads.

 

Grafik og billeder til sociale medier

I kan hente grafik og billeder til årets mediekampagne her, som I er meget velkomne til at bruge på jeres hjemmeside, i nyhedsbreve og jeres sociale medier.

 

Forslag til opslag på Facebook, Twitter, LinkedIn osv.

  • Danmark har fået en førsteplads – men der er ikke noget at være stolt over. Vi har nemlig verdens yngste rygestart. Som partner i Røgfri Fremtid bakker vi op om, at vi alle skal tage ansvar for at komme af med denne ærgerlige førsteplads. Kun sammen kan vi undgå at give tobakken videre til den næste generation.
  • Danmark har verdens yngste rygestart. Danske unge er kun 16,4 år i gennemsnit, når de begynder at ryge. Sådan skal det ikke være. Vi er partnere i Røgfri Fremtid og tager ansvar for, at vi får ændret på den førsteplads.
  • Danmark er nr. 1. Vi har verdens yngste rygestart. Men hvem tilfalder førstepladsen egentlig? Er det de unge, forældrene, butikkerne eller nogle andre? Skylden kan ikke placeres, men ansvaret kan løftes. Det gør vi bedst sammen! Derfor er vi partner i Røgfri Fremtid.

 

Få besøg af skamstøtten Det Rygende Barn

På vores partnerseminar præsenterede vi den skamstøtte, der er blevet opført i anledning af kampagnen. Den hedder Det Rygende Barn og skal minde os om vores fælles ansvar for, at kommende generationer bliver røgfrie. Skamstøtten Det Rygende Barn viser nødvendigheden af alle de initiativer, I som partnere har taget. Og nødvendigheden af, at vi gør endnu mere.

 

Førstepladsen tilhører os alle sammen – skylden kan ikke placeres, så skamstøtten kan heller ikke placeres ét bestemt sted – og derfor kommer Det Rygende Barn til at rejse rundt i landet.

 

Vi håber, at I som partnere i Røgfri Fremtid har lyst til at få hende på besøg. På den måde kan I sætte fokus på de mange gode tiltag, som I hver især har taget og inspirere andre til at arbejde for en røgfri fremtid. For vi tror på, at Det Rygende Barn kan være med til at starte mange vigtige samtaler rundt om i landet. Hun begynder sin rejse på Nyborg Gymnasium og skal derefter videre til Rødovre og Silkeborg. I kan finde mere information om at få besøg af skamstøtten her.

 

Hvis I er interesserede i at få Det Rygende Barn på besøg, så skriv til Jane Christiansen, janec@cancer.dk.

Hvis I har spørgsmål til kampagnematerialet, er I meget velkomne til at kontakte Maria Grønnegaard Jensen, mgj@cancer.dk.

Kun sammen kan vi undgå at give tobakken videre til vores børn og børnebørn.

 

De bedste hilsner
Røgfri Fremtid