Spring til hovedindhold

6.425 samtaler om natten på Børne Telefonen og HØRT det seneste år

Forfatter: Børns vilkår

Fotograf: Børns vilkår

Efter at BørneTelefonen blev døgnåben i 2021, sidder der nu rådgivere i alle døgnets timer og svarer på henvendelser fra børn og unge. På SMS, chat og telefonopkald. Denne tirsdag aften er Lærke, Carina og Amanda Tine på vagt. De svarer på børnenes beskeder om alt fra usikkerhed og selvmordstanker
til forældrerelationer og kærlighed.

Glasdøren åbner, og lyden af stemmer og klaprende tastaturer breder sig. I det lille kontorlandskab står hæve-/sænkeborde side om side placeret i små øer. Det er tirsdag aften, og telefonerne er rødglødende på BørneTelefonen på 3. sal hos Børns Vilkår i Valby.
”Velkommen til,” siger rådgivningskoordinatoren og smiler. Hun viser mig en plads ved siden af to frivillige rådgivere.

En nat på BørneTelefonen | Døgnåben (bornsvilkar.dk)