Spring til hovedindhold

Den svære snak om vægt

Forfatter: Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Fotograf: Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade har modtaget en bevilling fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle inspirationsmateriale til sundhedsplejersker om vejning i folkeskolen. Formålet er at forebygge
mistrivsel og spiseforstyrrelser blandt børn fra 10-årsalderen.

Med projektet ’Den svære snak om vægt’ vil Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade forsøge at bidrage til, at den obligatoriske vejning i folkeskolen bliver en tryg oplevelse for både børn og sundhedsplejersker.

Formålet er at forebygge, at børnene i en tidlig alder kommer til at føle sig forkerte, og at de derfor begynder at mistrives og i værste fald udvikler en spiseforstyrrelse.

”I Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade hører vi ofte fra unge, at deres spiseforstyrrelse startede i forbindelse med, at en voksen satte fokus på en begyndende overvægt, da de var børn. Og vi hører ofte fra sundhedsplejersker, at de gør sig overvejelser om, hvordan de skal gribe vejesituationen an, og at samtaler om vægt er vanskelige,” siger Sabine Elm Klinker, vicedirektør for Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade om baggrunden for projektet.

Som led i projektet vil Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade udvikle inspirationsmateriale til, hvordan man som skolesundhedsplejerske kan håndtere den obligatoriske vejning i folkeskolen, så der i situationen
og samtalerne både tages højde for barnets trivsel og behovet for at vurdere barnets somatiske tilstand samt forældrenes rolle. Retningslinjerne målrettes sundhedsundersøgelserne fra 4. klasse.

Vil du som sundhedsplejerske bidrage med din viden og dine erfaringer til udviklingen af inspirationsmaterialet? Så tilmeld dig workshoppen ved Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade.

I udviklingen af inspirationsmaterialet har vi brug for dine faglige inputs og refleksioner som sundhedsplejerske, da du har praksiserfaring med og et unikt kendskab til den obligatoriske vejning i folkeskolen. Derfor afholder vi en workshop, hvor du er inviteret.

Workshoppen afholdes 18. januar 9-13 ved Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade i Valby (Krumtappen 2, 5. sal).

Inputs fra sundhedsplejersker til workshoppen, danner grundlag for den efterfølgende udvikling af inspirationsmaterialet til vejesituationen og den svære samtale med både barn og forældre.

Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade håber, at du vil deltage i workshoppen og dermed bidrage til, hvordan vi kan håndtere den svære situation omkring vejning i folkeskolen.

Hvis du har lyst til at deltage i workshoppen eller har spørgsmål, kan du kontakte Stine Bay fra Foreningen
Spiseforstyrrelser og Selvskade på mail: stb@spiseforstyrrelse.dk eller tlf.: 51 17 75 80