Spring til hovedindhold

Mødregruppen

Forfatter: Kirsten Birk

Fotograf: Kirsten Birk

Interessant podcast for sundhedsplejersker!

Det kan være en stor omvæltning at blive mor. Men hvordan føles det at stå med en positiv graviditetstest, når man samtidig har en psykisk sygdom? Hvilke tanker gør man sig om graviditet, fødsel og rollen som mor?

Det taler vi om i denne podcast, hvor vi har samlet vores egen mødregruppe med tre EN AF OS ambassadører. Lyt med når Anneli, Camilla og Nanna deler deres personlige historier om graviditet, fødsel og livet som mor med en psykisk sygdom.

Der er i dag mange flere gravide med psykiske problemer, end der var for 10 år siden. Det viser tal fra Familieambulatoriet i Region Midtjylland, som støtter gravide med sociale eller psykiske problemer. Mens det i 2010 var 3% af gravide, der fik hjælp hos Familieambulatoriet, var det i 2018 hele 10%.

Podcasten er tilrettelagt af Line Christensen (vært) og Line Malthe Salo, Psykiatrien i Region Midtjylland.

Podcasten er et initiativ fra Psykiatrisk Informationscenter (PsykInfo) i Region Midtjylland.

#2: Mødregruppen | Fluen på Væggen (podbean.com)

 

Musik: Lasse Egerup Mouritsen.

For spørgsmål til podcasten kan du kontakte psykinfo@rm.dk.