Spring til hovedindhold

Anbefalinger for fysisk aktivitet og stillesiddende tid

Forfatter: Sundhedsstyrelsen

Fotograf: Kirsten Birk

Sundhedsstyrelsens  nye reviderede Anbefalinger om fysisk aktivitet – Sundhedsstyrelsen. til

Det er Sundhedsstyrelsens forhåbning, at anbefalingerne kan udgøre et bidrag til jeres daglige arbejde med aktiviteter, der giver den danske befolkning mulighed for at være fysisk aktiv i hverdagen, og derved bidrage til en god folkesundhed.

Målgruppen er voksne, der har svært ved at være fysisk aktive i hverdagen.  Med et glimt i øjet er det overordnede budskab, at voksne kan bevæge sig på sin egen måde og helst 30 minutter hver dag. I kampagnen lægges der vægt på, at hvert skridt tæller, men at man skal huske at blive forpustet.

Kampagnens formål er med andre ord at sætte fokus på, at fysisk aktivitet kan være en del af hverdagen og at det ikke kræver, at man skal tilmeldes et fitnesscenter eller iklæde sig træningstøj. I kan se de handlingsanvisende råd og de film, der bliver delt på Facebook, Instagram og LinkedIn, på følgende link: https://www.sst.dk/da/30min

Hvis I har mulighed for at dele film og eller links til www.sst.dk/30min eller bruge denne kommunikation i forbindelse med jeres egne indsatser, skal I endelig gøre det.

 

Se vedhæftede brev, vedhæftede beskrivelse af anbefalingerne og aktivitetstrekanten.

Aktivitetstrekant Børn og unge (5-17 år) (1)

Aktivitetstrekant Gravide

Aktivitetstrekant Voksne (18-64 år) (2)

Aktivitetstrekant Ældre (65+) (1)

Anbefalinger 1 til 4 (1)

Anbefalinger 5 til 17

Anbefalinger 18 til 64

Anbefalinger Aeldre 65 plus

Anbefalinger Gravide

Anbefalinger under 1 år

Nationale anbefalinger for fysisk aktivitet og stillesiddende tid