Spring til hovedindhold

Sundhedsstyrelsen invitere dig/jer til vaccinationsambassadørkursus

Forfatter: Kirsten Birk

  • Den 26 oktober 2023 i Ishøj, Danhostel Ishøj Strand
  • Den 1. november 2023 i Middelfart, Milling Hotel Middelfart
  • Den 2. november 2023 i Herning, Hotel Scandic Regina Herning
  • Den 23 november 2023 i Næstved, Hotel Vinhuset Næstved.
    •     OBS tilmelding til   lskp@sst.dk så hurtigt som muligt  og senest d. 8. oktober 23

 

Formålet med kurset er at klæde sundhedsplejersker på som vaccinationsambassadører for børnevaccinationsprogrammet, fordi sundhedsplejersken har et unikt forhold til og lang erfaring med at rådgive og samtale med forældre, og derfor har en unik mulighed for at motivere til vaccination og følge op på barnets vaccinationer med forældre. Sundhedsplejersken kan på den måde fungere som en ”vaccinationsambassadør”. En vaccinationsambassadørs opgave er bl.a. at formidle de officielle anbefalinger om vaccination til forældre samt at indgå i en konstruktiv dialog med dem vedr. vaccination.

På efteruddannelsesdagen vil der blive orienteret om vigtigheden af vaccination til tiden og sundhedsplejerskens centrale rolle i forhold til det danske børnevaccinationsprogram. Der vil blive undervist i de enkelte sygdomme der vaccineres mod i børnevaccinationsprogrammet. Derudover vil der blive undervist i at bruge Det Danske Vaccinationsregister og tips til, hvordan man får en god dialog med forældrene. På uddannelsesdagen vil der blive udleveret undervisningsmateriale og materiale til uddeling til forældre.

Du kan læse mere om efteruddannelsesdagen ved at følge linket www.sst.dk/vaccinationsambassadører. Vi vil gerne opfordre jer til at videresende denne invitation videre til jeres kollegaer, så vi får så mange deltagende sundhedsplejersker som muligt. Vi forbeholder os retten til aflyse kurset, såfremt der ikke kommer nok tilmeldinger.