Spring til hovedindhold

Står du nogen gange i et dilemma som Sundhedsplejerske?

Forfatter: Susanne Lücke,

Fotograf: Colourbox,

Laura Elisabeth Lind er freelancejournalist og skriver fast for Sygeplejersken, bl.a. artiklen Dilemma. Den er i bladet hver gang og handler om en sygeplejerske, der har stået i et konkret etisk dilemma i arbejdsdagen, fx i forhold til patienter, borgere, pårørende eller kolleger.

Laura vil høre, om du/I kan hjælpe med at finde en sundhedsplejerske, der har stået i et konkret etisk dilemma og vil fortælle om det?

Her får du lige lidt mere info om artiklen:

– Det er vigtigt, at dilemmaet er helt specifikt og udspringer fra en konkret situation, så det ikke bliver for generelt og overordnet – dvs., at sygeplejersken/sundhedsplejersken gerne skal gerne have stået i en situation, hvor han/hun var i tvivl, om han/hun skulle træffe det ene eller det andet valg.

–  Sundhedsplejersken beskriver i artiklen, gerne anonymt (dvs uden navn og sted), situationen og dilemmaet, overvejelser om for og imod, samt hvad hun/han så endte med at gøre.

– Sundhedsplejersken skal gerne være medlem af Dansk Sygeplejeråd.

– Der skal IKKE tages foto, artiklen bliver illustreret med grafik.

Der kommer også en helt kort kommentar fra Sygeplejeetisk Råd i en boks om, hvad man evt. kan gøre i sådan en situation.

Interviewet er med mig over telefon og tager ca 15-20 min.

Sundhedsplejersken kan selvfølgelig læse artiklen igennem, inden den kommer i bladet, så alt er, som det skal være.

Journalist
Laura Elisabeth Lind

Skriv til susannelucke@fs10.dk og vi skaber kontakt