Spring til hovedindhold

Lev Uden Vold til fagfolk i social- og sundhedsområdet

Forfatter: Katja Laukkonen Ravn

Lev Uden Vold har netop udgivet 2 hæfter, der skal hjælpe fagfolk med at opspore og vurdere vold i nære relationer.
Det kan være svært at vide, hvordan man skal handle og spørge ind til vold, når man møder mennesker, som er udsat for psykisk, fysisk, seksuel eller andre former for vold af deres nære.

I 2 nye inspirationshæfter gennemgår Lev Uden Vold derfor forskellige tilgange til at starte en samtale om vold og vurdere den voldsudsatte borgers sikkerhed.

Formålet med hæfterne er at inspirere fagpersoner inden for sundheds-og socialområdet til at blive opmærksom på personer udsat for vold, føle sig tryg i at indlede en samtale om vold i hjemmet og vejlede om specialiserede tilbud og indsatser til voldsudsatte og voldsudøvere.

Links til pressemeddelelse, de 2 hæfter og 2 samtaleguides fra vores hæfter, man kan lade sig inspirere af, når man møder voldsudsatte og voldsudøvere i sit daglige arbejde.

Læs hæftet om opsporing af personer udsat for vold i nære relationer her.

Læs hæftet om risikovurdering af vold i nære relationer her.

En samtaleguide om vold i nære relationer

Samtaleguide til risikovurdering

Fagfolk skal have den rette viden til at spotte og sætte ind over for vold i familien

I Lev Uden Vold tilbyder vi også kurser til fagpersoner, der på forskellig vis møder voldsudsatte og voldsudøvere i deres daglige arbejde. Læs mere om vores kurser her: https://levudenvold.dk/for-fagfolk/lev-uden-volds-kurser/

Om Lev Uden Vold

Lev Uden Vold er Danmarks nationale enhed, der arbejder for at sikre mere og bedre hjælp, når det gælder vold i nære relationer. Det skal ske ved konkrete tilbud til voldsudsatte og voldsudøvere, mere viden på området og ved at skabe en øget opmærksomhed samt mere debat i samfundet om vold i nære relationer. Målet er færre voldsudsatte i fremtiden. Læs mere om Lev Uden Vold her: https://levudenvold.dk/

Bedste hilsner

Katja Laukkonen Ravn

Kommunikationsansvarlig

Prinsesse Maries Alle 17, 5. sal

1908 Frederiksberg C

Tlf. 31 49 44 41
Mail: kr@levudenvold.dk

www.levudenvold.dk

www.facebook.com/levudenvold

www.twitter.com/LevUdenVold