Spring til hovedindhold

Sundhedspædagogik

Vejledning af småbørnsfamilier og sundhedsfremmende samtaler med skolebørn er kerneydelser i sundhedsplejen. Sundhedsplejerskeuddannelsen i København har derfor udviklet en metode, der kan medvirke til at fremme de studerendes sundhedspædagogiske og kummunikative kompetencer – Læs artikel af Ulla Houborg, uddannelseskonsulent og Lektor her

Karen Wistoft  er  professor i sundhedspædagogik  Danmarks Pædagogiske Universitet og Aarhus UniversitetSom aktivt medlem af Forskningsprogrammet for Miljø- og Sundhedspædagogik forsker hun med særlig interesse for værdier og sundhedspædagogik. Karen har været leder af et treårigt udviklingsarbejde i Grønland: ”Værdier i sundhedsarbejdet i Grønland” og medleder af et tilsvarende projekt i Sundhedsplejen i Københavns Kommune: ”Skolesundhedsplejen ved en skillevej”. Hun forsvarede sin ph.d.-afhandling: ”Kvalificering til Sundhedspædagogisk værdirefleksion” den 12. december 2007.

Karen Wistofts artikel nr. 1 i Sundhedsplejersken Værdier i skolesundhedstjenesten

Karen Wistofts artikel nr. 2 i Sundhedsplejersken kampen om børnene

Karen Wistofts artikel nr. 3 i Sundhedsplejersken Slip kontrollen Artiklen handler om den sundhedspædagogiske dialog

Skolesundhedsplejens Værdigrundlag

Læs Skolesundhedspejens værdigrundlag – et resultat fra et udviklingsprojekt i skolesundhedsplejen i Københavns Kommune.