Spring til hovedindhold

Sundhedstjek

Her under Test dig selv kan du prøve din egen sundhed og finde ud af om:

  • du spiser sundt og efter de 8 kostråd
  • du spiser for meget sukker
  • du vejer for meget eller for lidt
  • hvad ved du om maden
  • din risiko for type 2 diabetes

Med ’test-dig-selv Kostkompasset’ bliver det muligt at teste, hvor godt du lever op til de officielle kost og motionsanbefalinger.

Mange har svært ved at finde ud af, hvad de skal spise og i hvor store mængder. Og endnu flere har vanskeligt ved at omsætte den viden, de har, i praksis. Det skal den nye test være med til at rode bod på. Med ’test-dig-selv Kostkompasset’ kan den enkelte hurtigt og nemt teste sine egne kost- og motionsvaner på nettet. Brugerne får konkrete og individuelle råd og tips om, hvad de allerede gør rigtigt, hvad de kan gøre anderledes, og hvor de kan sætte ind for at opnå en sundere livsstil.

’Test-dig-selv kompasset’ findes på www.altomkost.dk. Udover at teste egne kost- og motionsvaner kan interes­serede her hente yderligere informationer om kost- og motion samt downloade sunde, nemme og lækre opskrifter, der er sammensat på baggrund af Kost­kompassets anbefalinger.

Hjemmesiden kan med fordel anvendes ved undervisning om sunde vaner og livsstil i skoleklasserne. Her kan hver enkelt elev blive opmærksomme på deres individuelle sundhed.

Redigeret feb. 2016