Spring til hovedindhold

Børneeksem

Undersøgelse fra sommeren 2011 viser at børneeksem ikke er for børn!

Inficerede sår, kløe, søvnproblemer og oceaner af tid til at smøre huden. Sådan beskriver forældre hverdagen med børneeksem, som rammer hver femte barn. Forældrene føler sig ofte magtesløse og efterlyser mere viden om sygdommen. Hjælp dem ved at købe et støttearmbånd i Matas i uge 24 og 25.

Børn, der har været plaget af børneeksem, har større risiko for at udvikle psykisk sygdom senere i livet . En ny undersøgelse fra Astma-allergi Danmark bekræfter, at børneeksem ikke er for børn.

Forældrene kan selv gøre meget for at forebygge og behandle børneeksem, men 85 % af deltagerne i undersøgelsen efterlyser mere viden.

– Vi er ret sikre på, at mange af de søvnløse nætter og inficerede sår, som familierne slås med, kan undgås, hvis forældrene får bedre information, siger Betina Hjorth, leder af rådgivningen hos Astma-Allergi Danmark.

Nøgletal fra undersøgelsen

  • 92 % af forældrene bekymrer sig for, om børnene vokser sig fra børneeksemet
  • 39 % føler sig magtesløse, når eksemet blusser op, og de ikke ved, hvad de skal gøre
  • 61 % har ingen behandlingsplan fra lægen, som fortæller, hvordan de tackler opblussen
  • 28 % af eksembørnene har problemer med at sove pga. eksemet
  • 20 % af familierne har problemer/konflikter i forbindelse med den daglige indsmøring.

Eksem gi’r ar på sjælen

Tusindvis af børn i hele Danmark går i lange perioder liv rundt med afskallet, kløende eksemhud, der forstyrrer nattesøvnen og risikerer at give dem ar på sjælen resten af livet. Forældrene bruger energi på at bekymre sig om børnenes sygdom, oceaner af tid på behandling med fugtighedscreme og mange ressourcer på at forsøge at regne ud, hvad der udløser lidelsen. Astma-Allergi Danmark har bl.a. planer om etablering af en ny vidensportal til eksemfamilier – men for at føre projektet ud i livet, skal det finansieres først.

Læs gode råd til hvordan man får en god hverdag med børneeksem her