Spring til hovedindhold

Pilfingrene

Historien om Pilfingrene er børnekulissens bud på, hvordan man kan bruge teater og fortælling til at sætte fokus på håndhygiejne. Vi har inddraget børnene i teaterforestillingen, og under udarbejdelsen af historien, har vi taget hensyn til børnenes forudsætninger for at leve sig ind i fortællingen og figurerne.

Formålet har først og fremmest været at gøre historien både humoristisk og spændende for at motivere børnene til at være med og efterfølgende høre historien igen.

I udarbejdelsen af fortællingen, er vi er gået fra fakta til fiktion. Historien er skabt udfra faktuelle oplysninger om smitteveje og smittekilder, og vi har personificeret både fingrene, vand og sæbe, nullermændene, bussemændene og bakterierne.

Pilfingrene skal symbolisere børnene og deres trang til at undersøge alt. De lever i nuet, og har ikke lyst til at afbryde legen for at vaske hænder. Vand og sæbe er gjort til fingrenes gode venner, og som venner drager de omsorg for fingrenes sundhed. De er historiens helte, som til sidst redder fingrene fra at bukke under for Kong Kolis magt. Kong Koli, som altid spilles af en voksen, er historiens skurk og symboliserer kolibakterien. Udover at kolibakterien kan bekæmpes med vand og sæbe, bukker den også under for sollys og frisk luft.

Læs historien her